Tarotkort – Kort att se in i framtiden med

tarotkortTarortkort är 78 kort som delats upp i något som kallas för Stora och Lilla Akanan och ordet Arkana betyder hemlighet. Det stora arkanan har 22 kort totalt med numrering i romerska siffror där man börjar från 0 och räknar upp til 21. Dessa kort kallas ofta även för trumfkort. Lilla Arkana består då av dom 56 resterande korten och är uppdelade i 4 så kallade sviter med 16 hovkort och 40 numrerade.

Numrerade korten går från Ess till 10. Sen har man sviterna som är bägare, Skivor/pentagram, Svärd, Mynt och Stavar. Tarotkortleken används som ett verktyg för att se vad framtiden har att säga. Detta är en kortlek som man tror har en samlad levnadsvisdom som lagrats genom årtusenden och som följer universella lagar vi alla måste leva efter.

I det stora Arkanan berättar dom 22 korten om vår väg genom livet från okunskap till medvetenhet och upplysning om oss själva här på denna jorden. Var kort i stora Arkanan ska motsvara ett tillstånd i alla våra liv och medvetande. Man använder sig utav symboler som Eremtien, Prästinnan, Översteprästen som är kända för psykoterapeuter, konstnärer och drömtydare.

Lär dig tolka tarotkort

Här är en video från Teherese Elisabeth som går igenom grunderna du böhöver känna till för att lära dig tolka tarotkort.

Dom resterande korten dvs den lilla Arkanan föreställer sen hur vi samspelar med resten av omvärlden och hur vi har det i vårt dagliga liv helt enkelt. Även dessa talar till oss genom symboler, siffror, färger, planettecken, zodiakens tecken, stjärntecken, kabbaltecken, djuroch dom fyra elementen som är vatten, eld, luft och jord.

Historia om tarotkort

Ingen vet faktiskt den exakta historian om var och när tarotkorten kom till och ännu värre att man vet faktiskt inte ens var vi har fått ordet tarot ifrån. Man tror att det är en kunskap som har överlevt genom muntlig tradition som pågått i tusentals år vilket även gjort att historian om hur det kom till glömts bort. Det vi har dokumenterat är att dom äldsta tarotkorten kommer från Italien och är från 1300 till 1400-talet.

Denna tarotkortlek kallas för Mareilleleken och är än idag den mest kända kortleken inom tarot. Sen dess har tarotkortleken fått ganska många utseenden efter att ha blivit populär runt 1800-talet och idag finns kortleken både i olika version som är till för att se framtiden med men också versioner som utvecklats som roliga sällskapsspel.

Använda tarotkort

Dom flesta butiker som säljer tarotkort har pärmar med olika lekar och det första du behöver göra är att välja en passar dig och som öppnar din medialitet, därefter handlar det om att öva, öva och öva tills du känner dig säker med dina tolkningar. Det finns inga regler för hur man gör utan sätter du tolkar korten är väldigt individuellt och därför måste du hitta ditt sätt. Det du kan ha till din hjälp är olika tarotböcker du kan läsa för att få ännu bättre förståelse om korten, symbolerna och andras sätt att tolka dom på.

+18 år gäller Stödlinjen.se